Aktuális élő (tantermi) kurzusok

A flamenco tánc lelkületében és technikájában összetett rendszer. A tánc szorosan összefonódik a zenével, alapja a ritmus, ami változatos formákban jelenik meg a flamenco különféle stílusaiban. A flamenco tánc tanulásakor is a ritmusból indulunk ki, azt tanuljuk meg „belakni”. Erre épülnek rá a mozdulatok, a lépések, a lépéskombinációk, a test koordinációja, a kopogás. A lábunk egyben ritmushangszer: a cipőtalp eleje és sarka sűrűn szögelt, a láb különféle mozdulataival hangokat adunk ki, amiből ritmusjáték áll össze.

Ebből is látszik, hogy a flamenco tanulás egymásra épülő tapasztalások hosszú sora, az órákat célszerű rendszeresen látogatni a sikerélményért, a magabiztos táncélményért cserébe.

A jelenléti (élő), és az online kurzuskínálatból kezdőtől a haladó szintig megtalálhatóak koreográfia fókuszú, vagy az improvizatív tánccal foglalkozó órák. Mindenki saját képességének, ízlésének és lehetőségeinek megfelelően választhat belőlük. Ebben a választásban, ha szükséges, szívesen segítek is. A kezdő órákhoz sem zenei, sem táncos előképzettség nem szükséges, csupán a lelkesedés.

A heti rendszerességű órák szeptembertől június végéig folytatódnak. A tanév rendszerint színházi kurzuszáró koncerttel zárul. A nyári időszakban intenzív kurzusokból, tanév közben pedig néhány tematikus hétvégi workshopból lehet válogatni. Az órák a jelenlegi bizonytalan vírushelyzetben online és élőben egyaránt követhetők – betegség, karantén esetén -, otthon, vagy utólag videóról megcsinálhatók.

Improvizáció a táncórán

A flamenco táncot és zenét élő kommunikációs formaként, ha tetszik, nyelvként felfogó improvizációs kurzusok elsősorban a heti rendszerességű tanfolyamok között vannak. Ezek a zenét és ritmust értő és érző tánchoz szükséges készségek és képességek fejlesztésére fókuszálnak a szükséges tánctechnikai tréning mellett. Az órák módszertana többek között a Keck Mária flamenco táncművész és táncpedagógus tanítási elvein alapuló, az elmúlt években közösen működtetett Curso Flamenco Raíces program módszereire épül.

Az improvizációról tudni kell, hogy szinte soha nem egy légüres térben zajlik, ahol a táncosnak spontán módon mindent meg kellene tölteni mozdulattal és ritmussal. Mindig nagyon határozott, megszabott keretek között improvizálunk: a legtöbbször jól ismerjük a zenét, a lépéseinket, mozdulatainkat is. Valójában az ismert elemeket különböző szintű (tudásunknak, felkészültségünknek megfelelő) szabadsággal kombináljuk. Minél magabiztosabbak vagyunk e folyamatban, annál több intuitív energia, belülről fakadó szépség és erő tör utat magának – akár legnagyobb meglepetésünkre -, táncunkban.

Jelentkezés élő tantermi tanfolyamokra

Kezdő Flamenco Kurzus (Tangos de Cádiz)
Kendő technika és koreográfia (középhaladó szinttől)
Középhaladó Flamenco Kurzus - BULERÍAS improvizáció
BMM_2256m
Középhaladó Tangos ("kis-középhaladó" szint)
Tantermi Haladó Flamenco Kurzus - TANGOS improvizáció
Magánórák

Iratkozz fel hírlevélre!

Ha szeretnél havi rendszerességgel értesülni az online és tantermi újdonságokról, flamenco műsorainkról, iratkozz fel a hírlevélre.!


  Kezdő Flamenco Kurzus

  Csütörtök 18.00-19.30

  Középhaladó 1 Kurzus

  (Bulerías de Jerez)

  Kedd 18.00-19.30

  Középhaladó 2 Kurzus

  (Tangos de Málaga)

  Kedd 19.30- 21.00

  Haladó Flamenco Műhely

  (Solea por Bulerías)

  Csütörtök 19.30-21.00