Táncszínházi szereplések

2011-től

Szereplések De Cobre projekt koncertjein budapesti helyszíneken, a Babel Sound Fesztiválon, a Fonó Budai Zeneházban, a Városmajori Szabadtéri színpadon, a Zágrábi Flamenco Fesztiválon.

2010

Táncszerep a Tavasz, nyár, ősz, tél és újra tavasz c. flamenco táncszínházi darab
Vámos Veronika rendezésében.

2011

Táncszerep a Fabula Rasa c táncszínházi darabban Bajnay Beáta rendezésében.

2016

Részvétel a Pere Martínez flamenco énekes zenekarával megrendezett nemzetközi flamenco produkcióban a Babel Sound Fesztiválon.

Vendégszereplés a Call17 társulat Lorca feldolgozásában.

2019

Kooperáció a Finucci Bros Quartettal a Gypsinsire projekt keretében

Pedagógiai tevékenység

2017-2020

Curso Flamenco Raíces néven az élő, improvizatív flamenco kultúra oktatását és az ehhez kapcsolódó közösségépítést célzó programsorozat, pedagógiai program társvezetése Keck Mária flamenco művésszel együtt

2019

Nemzetközi flamenco tábor vezetése Szálkán spanyolországi zenészekkel együttműködve.

2012-2020

Flamenco tánc oktatása saját budapesti flamenco iskolában.

2011-2015

Flamenco tánc oktatás a Sziget Dance Tse. tanáraként Szigetszentmiklóson.

Biográfia

Mozdulatokkal bármit el lehet mondani. Én leginkább ezen a nyelven szeretek beszélni, ezért gyerekkorom óta táncolok. Balettet, modern táncot, flamencot. A flamencoban benne van mindaz, amiért valaha elkezdtem táncolni. A kontroll és a féktelen szabadság kettőssége, a szikár férfi és a folyékony női energiák egymásba fonódó váltakozása, az együtt rezdülés élménye. A flamenco mélyen tradicionális és mindig „naprakész”, magába szívja mindazt, ami őt körülveszi. A táncosban, a zenészben és a nézőben egyaránt az életenergiák legmélyét mozgatja meg, szabadítja fel.

Szakirányú tanulmányok

1998-2009

Zákány Magdolna balett iskolája, V. kerületi Táncművészeti Kkt., klasszikus és modern balett.

2008-2014

Flamenco tanulmányok Budapesten.

2011-2013

Évente egy hónapos nyári intenzív kurzusok és tanulmányutak a madridi Amor de Díos flamenco akadémián La Truco, Dagmara Brown, Alfonso Losa, Carmela Graco, María Juncal, Pepa Molina, Yolanda Heredia, Nuria Truco, Inmaculada Ortega, Felisa Cruz és Concha Jareno mesterek vezetésével.

2014-2019

Részvétel Budapesten megrendezett nemzetközi flamenco kurzusokon Raphael Campallo, Mercedes Ruíz, Virgnia Delgado mesterek vezetésével.

2017-2019

A MOHA Mozdulatművészet Háza, Orkesztika Alapítvány rezidense.

Saját projektek

2018-2020

Flamenco koncertsorozat Keck Mária flamenco művész társaként A FÉM Színház, a Stúdió K Színház, a Spinoza Színház és a Fonó Budai Zeneház színpadain külföldi és hazai flamenco zenészek közreműködésével.

2019

Válaszút c. táncszínházi duett Tomaz Pacnik jazz zongoristával a 2019-es SzólóDuó Fesztiválon.

2018

Máshol c. táncszínház kísérlet a 2018-as SzólóDuó Fesztiválon

2016

Kinőtt szív c. táncszínházi darab, amely a flamenco és modern táncformák, valamint a kortárs irodalom kölcsönhatásain alapul. Nagy sikerrel szerepelt a 2016-os Vallai Fesztiválon, a 2017-es SzólóDuó Fesztivál nyitóprogramja, a MOHA Stúdióban két évig volt műsoron

2011-2015

Brisa del Aire tradicionális flamenco formáció, Antré díjazott. Fellépett számos budapesti helyszínen, mint a Patyolat, a Hátsó Kapu, a Nyitott Műhely, a Mesterségek Ünnepe színpadán és az Antré Fesztiválon, valamint Szigetszentmiklóson, Pécset, a HangSzínTér Fesztiválon Gyálon.