Tantermi Középhaladó 1. Kurzus (Bulerías de Jerez)

A bulerías műfaj a flamenco leggyakrabban táncolt és énekelt stílusai közé tartozik. Lehet hosszabb táncos számok záró része, sok -féle stílusárnyalata, hangulata ismert, valamint ez az egyik fieszta műfaj is: körben álló emberek improvizatíve énekelnek, tapsolnak táncolnak a műfaj szabta ritmikai és kommunikációs kereteken belül. Ha valaki flamenkózásra adja a fejét, ez a műfaj megkerülhetetlen, de ritmikája, dallamvilága, a hozzá kapcsolódó kommunikációs rendszer nem a legegyszerűbb. Annyi öröm forrása lehet a körben hömpölygő vidámságával, hogy mindenképp érdemes belevágni, amit itt meg is lehetsz.
A félév során a bulerías műfaj ritmusára helyezzük a legnagyobb hangsúlyt, ezen belül megismerkedünk lépésekkel, mozgásformákkal, az ének és a tánc közti kommunikáció néhány alapvető formájával, jellegzetességével. Sokat táncolunk együtt, magunknak és egymásnak.

A flamenco táncot legalább egy éve művelő középhaladó táncosoknak ajánlom.

 

A vírushelyzetre való tekintettel az órák átkerültek az online térbe a következő struktúra szerint:

hetente 1 db rögzített videó óra 30-40 percben
hetente 1 streaming óra keddenként 18.00 órától 60 percben
hetente 1-2 letölthető „házi feladat”, hozzá kapcsolódó visszajelzés, konzultáció

Addig így folytatódnak az órák, amíg nem lesz újra biztonságos zárt terekben találkozni. Utána újra összejövünk teremben, esetleg szabad téren, és együtt táncolunk.

Időpont: Keddenként 18.00-19.30 óra

Ár: Havi bérlet 10 000 Forint.

Ez négy hétre vonatkozik, ami az adott naptári hónapban használható ki. Az online kurzus rögzített órái 3-4 hétig elérhetőek, a házi feladatok pedig letölthetők.