Középhaladó Flamenco Kurzus – BULERÍAS improvizáció

A kurzus célja a bulerías műfaj önfeledt, öntudatos, játékos, egyes részleteiben improvizatív és önálló táncolása. Ezt több lépcsőben közelítjük, különféle nézőpontból gyakoroljuk a tánc mozdulatait, ritmusát, folyamatait, egyre nagyobb teret engedve az improvizatív gyakorlatoknak.
A kurzus egészen 2023 júniusáig tart.
Az órát a flamenco táncot legalább 2-3 éve aktívan művelő táncosoknak ajánlom, akik készségszinten ismerik a bulerías compást, illetve mindazoknak, akik ezen tudás birtokában szeretnének belekóstolni a flamenco tánc improvizatív hagyományaiba, értve és érezve táncolni azt.

Mire számíthatsz:

– 90 perces órák.
–  A bemelegítés részeként fejlesztjük a kopogástechnikát, forgástechnikát, valamint a bulerías műfajhoz tartozó lépéskészletet, kombinációkat, majd az improvizációt előkészítő gyakorlatok következnek. Az órák második felében a tanult eszközökön alapuló improvizáció, ritmusgyakorlatok, a tánc tapskísérete, valamint a félév második felében az ének improvizatív kísérete következik.
– Foglalkozunk az egyszerűbb bulerías versszakok szerkezetével, a különféle módokkal, ahogy a táncos kísérheti a dalokat, majd a második félévben a Fiesta por Bulerías néhány lehetséges szerkezetét és jellegzetességeit is megvizsgáljuk, megtapasztaljuk.
– Vannak fix, koreografált kombinációk, részletek, valamint improvizáció, amely minden esetben alaposan előkészített és emellett bátor tett.
– Lehetőség szerint élőzenével kísért órákat is szervezek, hogy a tanultakat valós zenei környezetben élvezhessük.

Online tartalmak:
– Az órákat videóra rögzítem, az így készült felvételt azok kapják meg, akik eleve online formában járnak, vagy hiányoznak, így tudják bepótolni az órát.
– Lehetséges esetenként csak online is követni az órát Zoom alkalmazáson az óra időpontjában és/vagy az órákról készült normál kamerás felvétellel.

Időpont: Keddenként 18.30-20.00 óra
Helyszín: Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia

Ár: Havi bérlet 17 000 Forint

Ez négy hétre vonatkozik, ami az adott naptári hónapban használható ki. Hiányzás esetén a rögzített órákkal egyénileg lehet pótolni az órát.