Középhaladó Tinetos (középhaladó szint)

A Tientos roppant izgalmas energetikájú flamenco műfaj. Egy sűrű, nehéz és lassú minőségből csap át gyors és heves dinamikájú táncba, ami aztán újra visszatér korábbi súlyosan és lassan kanyargó medrébe. Ez a váltakozás egyfajta utazásszerű táncélményt kölcsönöz, ami aztán a tangos lüktetésébe torkollik bele.
Az egész tanévre kiterjedő kurzus során elsajátítjuk a Tientos ritmikai alapjait, sajátosságait. Tanulunk lépéseket, kombinációkat, megtapasztaljuk és gyakoroljuk a test és a figyelmünk működését a dinamikai váltások megvalósításában. Elemezzük a tánc és a versszakok szerkezetét, hogy aztán egyes részeket improvizatív módon tudjunk kísérni. Az impovizációt megfelelő gyakorlatokkal alapozzuk meg.

 A kurzus célja, hogy a résztvevő önállóan, a zenét és táncot értve és érezve is tudjon Tientost táncolni a tanév végére.
A kurzust a flamenco táncot legalább 3-4 éve aktívan gyakorló táncosoknak ajánlom.

Mire számíthatsz:

90 perces órák.
– Bemelegítés és tréning: koordináció, karok, kezek, kopogás.
– Ritmusgyakorlatok többféle megközelítéssel.
– Lépéskészlet és kombinációk a Tientos tánchoz, ennek állandó gyakorlása, bővítése.
– Megismerjük a versszakok szerkezetét, és táncunkkal értve és érezve kísérjük azt, megfelelő előkészítés után improvizatív módon is,
– Vannak fix, koreografált kombinációk, részletek, valamint improvizáció, amely minden esetben alaposan előkészített és emellett bátor tett.
– Lehetőség szerint élőzenével kísért órákat is szervezek, hogy a tanultakat valós zenei környezetben élvezhessük.

Online tartalmak:
– Az órákat videóra rögzítem, az így készült felvételt azok kapják meg, akik eleve online formában járnak, vagy hiányoznak, így tudják bepótolni az órát.
– Lehetséges esetenként csak online is követni az órát Zoom alkalmazáson az óra időpontjában és/vagy az órákról készült normál kamerás felvétellel.

Időpont: Keddenként 18.30-20.00 óra
Helyszín: Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia
Ár: Havi bérlet 17 000 Forint

Ez négy hétre vonatkozik, ami az adott naptári hónapban használható ki. Hiányzás esetén a rögzített órákkal egyénileg, vagy más órákon lehet pótolni az órát.

Ha valaki két kurzusra is jár, a kurzusok árából 10 százalék kedvezményt kap. (Kivételt képez ez alól a Tablao kurzus).