Kendő technika és koreográfia (középhaladó szinttől)

Kendővel táncolni csodálatos. Ez a rojtokkal díszített, hímzett selyem megsokszorozza táncosa energiáit, szépségét, erejét. A kendő libbenése megmutatja a test és lélek energiáit a látható mozdulaton túl, egyszersmind csodálatos dísze a nőnek, aki használja. A tánc során úgy bánunk vele, mintha a testünk része, a lelkünk kiterjesztése lenne, épp ezért rendkívül fontos a kendős tánc technikájának alapos elsajátítása.

Az órákon eleinte nagyrészt a technikai gyakorlatoké és táncgyakorlatoké a főszerep. Az idő előrehaladtával kap egyre nagyobb teret a gyakorlatokon szerzett tapasztalatokra építő koreográfia.

Az órát a flamenco táncot legalább egy éve gyakorló táncosoknak ajánlom egészen a haladó szintig, illetve mindazoknak, akik szeretnék kitisztítani kendő technikájukat, magabiztosabb tudásra és táncra szert tenni, illetve elmerülni az óra szépséges zenéjében és mozdulataiban. A részvételhez nagy méretű, táncos kendő szükséges.

 

Mire számíthatsz:

– Hetente 1×60 perces óra.
– Kendő Technika és kombinációk.
– Komplett koreográfia, ami a begyakorolt elemeken alapszik.
– Kendő Használat technikája az alapoktól. A test, a karok, kezek és a kendő viszonya, alapmozdulatok aprólékos gyakorlása, egyszerű technikai elemek kombinálása.
– Koordinációs helyzetek: lépések, forgások és kopogás kendő használat közben.
– A részvételhez nagyméretű, rojtos, táncos kendő szükséges.

Online tartalmak:
– Az órákat videóra rögzítem, az így készült felvételt azok kapják meg, akik eleve online formában járnak, vagy hiányoznak, így tudják bepótolni az órát.
– Lehetséges esetenként csak online is követni az órát Zoom alkalmazáson az óra időpontjában és/vagy az órákról készült normál kamerás felvétellel.

Időpont: Keddenként 20.00-21.00 óra
Helyszín: Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia

Ár: Havi bérlet 12 000 Forint

 

Ez négy hétre vonatkozik, ami az adott naptári hónapban használható ki. Hiányzás esetén a rögzített órákkal egyénileg lehet pótolni az órát.