TABLAO kurzus (középhaladó szinttől)

A kétheti rendszerességgel megvalósuló óra célja, hogy a résztvevők önállóan, korábbi tapasztalataik és már elsajátított eszközeik alapján improvizatív módon élőzenével táncoljanak, gyakorolják és főleg élvezzék ezt a helyzetet. A választható műfajok: tangos és bulerías. Az órákon nem tanulunk új eszközöket, hanem a bemelegítés keretében a korábbiak egy részét ismételjük át, illetve mindenki a magával hozott eszközkészletet használhatja. Az improvizáció lehetőségeit, kódjait, kommunikációs formáit ismerjük meg mélyebben és gyakoroljuk. Lehetőleg minden résztvevő szólóban táncol élőzenei kísérettel. Az órákat Alex Torres flamenco gitáros kíséri gitáron és énekkel, lehetőség szerint énekest is hívok.
Az órákat középhaladó szinttől ajánlom olyan táncosoknak, akiknek van egy kiinduló eszközkészletük a tangos és bulerías műfajban, van már tapasztalatuk az improvizatív, önálló táncolásban, vagy ha ez utóbbi nincs is, nagyon elszántak és nem riadnak vissza a komfortzónán kívül eső, de nagy örömmel kecsegtető helyzetektől.
Az óra létszáma limitált, a jelentkezés sorrendje számít. Az órára csak bérlettel lehet járni, amit a félévre (7 alkalom) egy, vagy két összegben lehet kifizetni. Várható dátumok: szeptember 18., október 2., 16., 30., november 13., 27., december 11.

Mire számíthatsz:

– 120 perces órák.
– Rövid bemelegítés és tréning, valamint a korábbi években az óráimon vett tangos és bulerías kombinációk gyakorlása.
– Improvizációs elvek, kódok és helyzetek elemzése. A csoport chat szobájába ezekhez lehetőleg előre küldök a helyzeteket illusztráló videókat.
– Élőzenés szólótánc. A táncot a résztvevők kísérik tapssal. A tapskíséret alapjait szintén gyakoroljuk.
– A tánc során tapasztaltakat átbeszéljük az órán, vagy akár később privát formában.

Időpont: Hétfőnként 18.00-20.00
Helyszín: Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia

Ár: Hét alkalmas bérlet 42 000 Forint / Két részletben 28.000 Forint szeptemberben és 21 000 Forint november elején.

A kurzust két, vagy egy részletben lehet befizetni. Azon alkalmakkor, amikor énekes is jön az órára, az ének kíséret díját pluszban adjuk össze.