Tantermi Kezdő Flamenco Kurzus (Tangos de Granada)

Új Kezdő csoport 2023. szeptember 7-től!

A kezdő kurzuson belekóstolunk a flamenco tánc technikai alapjaiba a Tangos de Granada stíluson keresztül. Megismerkedünk a tánc alapjaival sok egyéni és csoportos gyakorlaton keresztül. A cél az, hogy a tanév végére értve és érezve, egyes helyzetekben improvizálva táncoljon az, aki az órákat rendszeresen látogatja.
A flamenco táncot ajánlom mindazoknak, akiket vonz a mozdulatk és/vagy a flamenco zene életigenlő, kimondó világa, azoknak is, akik rajonganak a spanyol kultúráért, nőknek, férfiaknak egyaránt. Egy feltétel van: nyitottnak kell lenni erre az új kalandra.
A kezdő kurzus egészen 2024 júniusáig tart.

Mire számíthatsz:
– 90 perces órák.
– Ritmikai alapok, egyéni és csoportos ritmusgyakorlatok, játékok, ritmusjátékok.
– A karok tánca: a bemelegítés során megalapozzuk a flamenco sajátos kartechnikáját, majd gyakoroljuk a karmozdulatokat. A csukló táncának módját elsajátítjuk, és egyre több lépést, mozdulatot díszítünk vele.
– Lépések: megtanuljuk a legfontosabb alaplépéseket, és ezt kiegészítjük egy bővebb lépéskészlettel.
– Gyakoroljuk az együtt mozgást a zenével, ami a zenére történő spontán, vagy tervezett, de érző reagálás alapja.
– Elsajátítjuk a kopogás alaptechnikáját és egyszerűbb kombinációkat.
– Értve és érezve táncolás: az órákon mindig elmondom, mit miért tanulunk, mire fogjuk használni a táncban, miként viszonyul a zenéhez.

Online tartalmak:
– Az órákat videóra rögzítem, az így készült felvételt azok kapják meg, akik eleve online formában járnak, vagy hiányoznak, így tudják bepótolni az órát.
– Lehetséges online is követni az órát Zoom alkalmazáson az óra időpontjában és/vagy az órákról készült normál kamerás felvétellel.

Időpont: Csütörtökönként 17.00-18.30 óra
Helyszín: Murányi 10 Tánc- és Sportakadémia

Ár: Havi bérlet 17 000 Forint

Ez négy hétre vonatkozik, ami az adott naptári hónapban használható ki. Hiányzás esetén a rögzített órákkal egyénileg lehet pótolni az órát.

A kurzust a mindenkori járványügyi szabályozásnak megfelelően szervezem. Abban az esetben, ha a vírushelyzet miatt kénytelenek lennénk beszűntetni a tantermi foglalkozásokat, a kurzus online folytatódik, Zoom órák és rögzített videó órák formájában.

A szolgáltatás kizárólag magánszemélyek számára elérhető.